Vind je purpose

Vind je purpose

Wat is je doel in het leven? In je werk? Waarom ben je hier? Wat wil je bereiken? De basisvragen die elke ondernemer zich zou moeten stellen.

Lees verder »
je suis un innie

Je suis un innie

Een innie? Ja, een innie, een introvert. En ik kan je zeggen dat ik dat soms best een uitdaging vind als ondernemer. Zo was ik een aantal weken geleden 5 dagen op Workation met Meetings in the Sun. Oké, de “sun” was ver te zoeken (zou eigenlijk in Lissabon zijn, maar was nu op een prachtige, regenachtige locatie in Rosmalen), maar hard werken was het zeker.

Lees verder »
Comic Sans dag

Leve Comic Sans of toch niet?

Heb jij ook zo’n lettertype waar je de kriebels van krijgt? Een font dat pijn doet aan je ogen? Of juist een lievelingsfont? Vandaag is het Nationale Comic Sans Dag. Doet die naam nog een belletje rinkelen?

Lees verder »
Brand design fases

De zes brand design fases

Als ondernemer wil je opvallen. Er is zoveel concurrentie. Je wil dus de aandacht trekken zodat je opvalt tussen de massa en herkenbaar bent voor klanten. Dat doe je met een sterk merk. Ik laat je zien welke zes essentiële fases een ontwerper doorloopt tijdens het ontwerpen van een unieke brand.

Lees verder »
5 tips voor online zichtbaarheid

5 tips voor online zichtbaarheid

Eerder gaf ik je vijf tips om te beginnen met online branding. Als jij duidelijk voor ogen hebt met welke boodschap jij jouw doelgroep wil aanspreken, is het tijd om aan je online zichtbaarheid te werken. In dit blog leg ik je uit hoe jij ervoor kunt zorgen dat nieuwe klanten jou tegenkomen.

Lees verder »
Unieke

Branding is niet eng

Voor sommige ondernemers is branding een eng woord. Ze willen zichzelf als merk in de markt zetten, maar durven niet. Zonde, want als kleine ondernemer ben je zelf je merk, schreef ik al eens eerder. Laat daarom…

Lees verder »
branding-proces-starten-als-zp-er

Een branding proces starten als zp-er

Als ZP-er ben je altijd druk met je opdrachten, het zoeken naar nieuwe klanten en alle dingen die er nog meer komen kijken bij het hebben van een bedrijf. Ik ken het :-). Het eerste wat dan sneuvelt op je to-dolijst is je eigen merk. Jammer! Juist met je branding…

Lees verder »
Branding is reputatie

Branding is reputatie

Branding is essentieel, ook voor kleine bedrijven. Ja ja, dat heb je al eens eerder gezegd, hoor ik je denken. Je bent vooral bezig met je werk als kleine ondernemer en daarnaast zie jij jezelf helemaal niet als bedrijf…

Lees verder »