5 tips voor online zichtbaarheid 

 

Eerder gaf ik je vijf tips om te beginnen met online branding. Als jij duidelijk voor ogen hebt met welke boodschap jij jouw doelgroep wil aanspreken, is het tijd om aan je online zichtbaarheid te werken. In dit blog leg ik je uit hoe jij ervoor kunt zorgen dat nieuwe klanten jou tegenkomen.

1. Vindbaarheid

Een van de belangrijkste elementen voor online zichtbaarheid is een hoge ranking van jouw website in de zoekmachines. Je wilt natuurlijk wel dat jouw klant jou weet te vinden. Je kunt je vindbaarheid vergroten door onder meer gebruik te maken van zogenoemde meta titles. Door elke webpagina te linken aan een unieke titel met zoekwoorden herkent Google je tekst en zien bezoekers waar je website over gaat. De meta discription is een korte omschrijving over de pagina.

2. Veilig

Om te zorgen dat mensen zich veilig voelen op jouw website, wil je dat voor jouw webadres in de adresbalk een slotje verschijnt. Dat icoontje geeft aan dat jouw site beveiligd is en gegevens veilig worden verzonden. Dit heet een SSL-certificaat. Zo’n certificaat zorgt niet alleen voor een betrouwbare uitstraling maar ook komt jouw website hoger in Google.

3. Bloggen

Een zoekmachine als Google houdt van verse content. Daarom is het belangrijk om nieuwe informatie op je website te plaatsen. Dat doe je bijvoorbeeld door te bloggen. In die blogs deel je gelijk jouw boodschap. Al die nieuwe teksten op je site geven je gelijk input voor social media. Het is de perfecte plek om jouw blogs te delen. Stof af en toe een oud blog af en deel die weer op social media zodat potentiële klanten jou tegenkomen. Om regelmatig te posten, maak je gebruik van een contentkalender.

4. Google Mijn Bedrijf 

Maak ook een profiel aan op Google Mijn Bedrijf. Het is een service waarmee je met een gratis bedrijfsprofiel nieuwe klanten kunt aantrekken. Jouw onderneming komt namelijk tevoorschijn als mensen in de zoekmachine of Google Maps zoeken naar jouw dienst of vergelijkbare bedrijven. Je bepaalt zelf welke informatie je allemaal deelt. Het liefst natuurlijk zo veel mogelijk, met mooie foto’s. Dan ziet iedereen meteen wat jij in huis hebt. 

5. Samenwerken

Bundel je krachten met anderen. Ga eens met andere ondernemers in gesprek om te kijken of je iets voor elkaar kunt betekenen. Schrijf bijvoorbeeld een gastblog. Jij linkt dan op jouw socialmediakanalen naar dat artikel. Misschien kunnen jullie op jullie sites naar elkaar linken. Namedropping is altijd goed!

Wil je nog meer weten over het vergroten van je online zichtbaarheid? Laat een berichtje achter en ik neem contact met je op!

DELEN

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Ontvang gratis mijn ‘build your brand’ werkboek

Ga direct zelf aan de slag met het creëren van een merk dat echt bij je past. 

eerdere blogs