5 tips voor een goed vindbare website

 

De teksten op je website bepalen voor een groot deel hoe goed je gevonden wordt door diverse zoekmachines en dus ook door je bezoeker. Belangrijk om bij stil te staan bij het schrijven en opmaken van je webteksten. Hieronder vind je vijf tips om een goede start te maken!

1. Gebruik unieke paginatitels

Schrijf voor elke pagina van je website een unieke titel. Verwerk hierin de belangrijkste zoekwoorden om de inhoud van die pagina te omschrijven. Maak de titels ook weer niet te lang, omdat je zoveel mogelijk zoekwoorden wilt toevoegen. Gebruik maximaal 60 tekens.

2. Zorg dat je tekst uniek is!

Zoekmachines zoals Google, Ilse of Bing zijn niet zo blij met de zogenaamde ‘dubbele content’. Zorg er voor dat je tekst op elke pagina uniek is en dat je niet te vaak in herhaling valt. Je hebt natuurlijk altijd producten of diensten die elkaar overlappen, maar probeer dan de tekst net iets anders te schrijven en gebruik een net iets andere bewoording.

3. Voeg hiërarchie toe aan je teksten

Zoekrobots van bv Google zoeken eerst in de koppen op je website naar interessante en relevante zoekwoorden. Koppen staan dus bovenaan in de hiërarchie. Nu je dit weet kan je er je voordeel mee doen! Gebruik je belangrijkste zoekwoord in de hoofdkop van je pagina.

Tussenkopjes staan op de tweede plaats in de hiërarchie en moeten de kern van de alinea eronder omschrijven. De lezer moet je pagina kunnen scannen en door alleen de tussenkopjes te lezen, de inhoud van je tekst begrijpen.

4. Gebruik opsommingen

De lezer wil graag in een oogopslag zien waar de tekst op de pagina over gaat. Als je gebruik maakt van een opsomming kan de lezer de informatie makkelijk scannen en is het een goed hulpmiddel om je lezer de informatie te laten opnemen.

5. Typografie

Kies tot slot voor een duidelijk en goed leesbaar lettertype. Bij voorkeur een schreefloos lettertype. Maak de zinnen niet te lang en zorg voor voldoende grootte en regelafstand. Dit draagt allemaal bij aan het fijn lezen van je website.

DELEN

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Ontvang gratis mijn ‘build your brand’ werkboek

Ga direct zelf aan de slag met het creëren van een merk dat echt bij je past. 

eerdere blogs